Curs Airport Rescue and Fire Fighting – nivel 1 (ARFF1)

Obiectivul principal al serviciilor de salvare si stingere a incendiilor este salvarea vietiilor in cazul unui accident sau incident de aviatie produs pe un aerodrom sau in imediata vecinatate a acestuia.

Serviciile de salvare si stingere a incendiilor sunt furnizate in scopul crearii si mentinerii conditiilor de supravietuire, pentru a asigura cai de evacuare pentru ocupanti si a initia salvarea acelor ocupanti care sunt incapabili sa se salveze fara ajutor direct.

Factorii cei mai importanţi pentru o salvare eficientă într-un accident al unei aeronave, cu posibilităţi de supravieţuire pentru ocupanţi sunt: antrenamentul personalului, eficacitatea echipamentelor, viteza de organizare a personalului şi echipamentul de salvare şi luptă împotriva incendiilor.

Tot personalul de salvare și stingere incendiu (SSI) trebuie să fie instruit corespunzător pentru a-și îndeplini atribuțiile în mod eficient și trebuie sa participe la exerciții de simulare incendiu pentru toate tipurile de aeronave și de echipament de stingere a incendiilor în uz de pe aerodromul respectiv, inclusiv incendii de combustibil alimentat cu presiune.

Grup tinta pentru cursul ARFF1

Cursul este un curs de bază ce se adresează personalului aeroportuar care deține un Certificat de Calificare în meseria de servant pompier (COR 516104) și este angajat sau urmează a fi angajat în cadrul serviciilor private pentru situații de urgență sau a serviciilor de salvare și stingere incendii de pe aerodromuri sau heliporturi, precum și personalului aeroportuar angajat pe funcția de Agent salvare aeroportuară și instalații de stins incendii (COR 314501).

Cerinte de admitere la cursul ARFF1

Pentru participarea la cursul ARFF1 este necesar ca solicitantul:

a.    Să dețină un certificat de calificare în funcția de servand pompier, eliberat de o organizație de formare profesională sau de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne (sau echivalent) sau
b.    Să fie angajat pe un aeroport/aerodrom din România pe funcția de agent salvare aeroportuară și instalații de stins incendii și
c.    Să dețină un Certificat medical valabil pentru funcția pe care o ocupă;
d.    Să dețină, în conformitate cu Legea 307/2006, Art. 42. – o asigurare pentru caz de boală profesională, accident ori deces produs în timpul sau din cauza îndeplinirii atribuţiilor ce îi revin pe timpul intervenţiilor, concursurilor profesionale, antrenamentelor ori altor misiuni specifice.

Solicitari fizice si psihice pentru cursul ARFF1

Pregătirea pentru răspunsul în cazul unei situații de urgență cuprinde solicitări fizice și psihice peste normal. Pentru a face față acestora, solicitantul va prezenta înainte de a fi acceptat la curs, o Fișă de aptitudini eliberată de medicul de medicină a muncii.

Durata cursului ARFF1

Cursul dureaza 5 zile si este organizat tot timpul anului, la solicitare.

Sea Survival

SCOALA DE SUPRAVIETUIRE PE MARE

Aeroportul International Tuzla, Comuna Tuzla
907295, Judetul Constanta
Telefon: +40 241 694 402; +40 754 070 558
Fax: +40 241 733 450
Email: sea-survival@regional-air.ro

Customer Advice Manager

Andrei Tița - andrei.tita@regional-air.ro

Director

Adrian Constandache - adrian.constandache@regional-air.ro

Programari

Roxana Ardelianu - roxana.ardelianu@regional-air.ro